Du i Fokus
Resor

Bekväm kryssningsupplevelse med nya Finncanpus

skriv ut

När det kommer till kryssningar mellan Sverige och Finland, har de hittills varit två alternativ; nöje eller mer förflyttning från a till b. Men nu finns ett mellanting, med Finnlines nya fartyg Finncanopus kan man roa sig kungligt medan man tar sig mellan plats a och b. En lyxigare bilfärja med extra allt!

Finncanopus, är det andra av Finnlines två hybriddrivna frakt- och passagerarfartyg i Superstarklassen. Fartyget kom till Sverige i början av februari, döptes i Nådendal någon vecka senare och började sedan direkt att gå i linjetrafik sträckan Kappelskär – Långnäs – Nådendal .

Finnlines är ett väl etablerat rederi som länge gått i trafik mellan Sverige och Finland, men även mellan Finland och Tyskland. De senaste två åren har dock varit starten på ett nytt kapitel i Finnlines mer än 75-åriga historia. Med sitt gröna investeringsprogram har man tagit steget in i hybrideran och välkomnat inte mindre än fem nybyggda fartyg, alla utrustade med toppmodern miljövänlig teknik. Finnsirius och Finncanopus är de största med 5 200 lastmeter vardera och certifierade för att transportera upp till 1 100 passagerare.

Med två hypermoderna däck, SPA, flera förstklassiga restauranger, 323 topputrustade hytter och flera lyxiga sviter, har den traditionella bilfärjan har alltså fått en rejäl uppgradering.

Micke’s Wine & Dine eller “Micke’s” bjuder på en säsongsbetonad à la carte-menyn för frukost, lunch eller middag i lugn och ro. Här kan man i en behaglig miljö njuta av förstklassiga råvaror och elegant serverade rätter. Menyn har tagits fram tillsammans med stjärnkocken Henri Alén och vinmenyerna har valts ut av den prisbelönta sommeliern Samuil Angelov.

I Cargo Buffet hittar vi den traditionella fartygsbuffén, men även den i uppgraderad version. Restaurangen bjuder på en stilren och lugn miljö. Här är luftigt och gott om plats, både att äta och ta maten. Rätterna är serverade i grytor och skålar, som tilltala ögat och gör att allt ser extra gott ut. Här finns allt från skaldjur och sallader till kött och olika lådor, självklart finns även en mängd vegetariska alternativ.

Fishermans Bistro är fartygets mest mångsidiga restaurang som innehåller både ett café, en ölträdgård, en buffé, en grill och en bar. Här finns även en Family Zone avsedd för familjer och ett separat område där passagerare med husdjur är välkomna. Sist men inte minst finns såklart en bar; i Barrel Bay – Bar & Tapas ebrjuds drinkar av alla de slag och dagliga virtuella musikshower. Här kan man prova ett urval av intressanta viner med en tapaslista för att para ihop olika smaker. Här serveras även signaturcocktails av den flerfaldigt prisbelönta bartendern Josephine Sondlo.

Varma dagar är det härligt att njuta uppe på Stellar Lounge som ligger på översta däck vid fartygets för och erbjuder resenärerna en lugn resa med panoramautsikt över havet. I loungeavgiften ingår säsongsbetonade snacks, kaffe, te, läsk och ett glas vin. Uppe på terrassen hittar vi även Under the Stars, som är en plats att beundra inte bara havslandskapet utan även stjärnhimlen. Här finns också en säsongsöppen Stars Bar.

Som pricken över i finns även Höyry Spa-området för en komplett välbefinnande upplevelse. Gym, yogastudio och spaanläggningen är alla förbundna med Spa Bar, där man kan njuta av uppfriskande drycker och snacks. Numera finns alltså det mesta ombord för att på bästa sätt fördriva timmarna till havs oavsett om du bor i en enkel hytt eller lite lyxigare. Finnlines nya fartyg är ett lite bekvämare sätt för bilburna passagerare att ta sig mellan länderna.

Text och bild – Jikitas

Visited 75 times, 1 visit(s) today