Frittata med pasta och zucchini
4 portioner
- 3 dl makaroner (kan bytas ut mot potatis)
- 200 gr zucchini
- 1 rödlök
- 1 msk olivolja till stekning
- 1 dl riven ost
- 6 ägg
- 1 dl vatten
- salt
- peppar
- 250 gr cocktailtomater (1 paket)
- 200 gr tärnad fetaost (1 paket)
Gör så här:
Koka pastan.
Skär zucchinin i skivor och hacka löken.
Stek zucchini och rödlök i oljan tills de är mjuka.
Ta pannan av värmen och blanda pasta, zucchini, lök och riven ost i stekpannan, Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar i en bunke. Häll äggsmeten över grönsakerna i stekpannan. Blanda ut äggen ordentligt.
Skär tomaterna mitt itu, strö tomaterna och fetaosten över omeletten.
Grädda i 200 grader, ca 25-30 minuter.
Servera genast!
För er Viktväktare:
Points: 12 P för allt, om man använder max 10%-ig riven ost och 3%-ig Apetina.
Personliga Points: 12-26 PP för allt, om man använder max 10%-ig riven ost och 3%-ig Apetina.
Mitt WW: Grön 11, Blå 8, Lila 8 per portion om man använder max 12%-ig riven ost och 3%-ig Apetina.
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita
Pingback: Matsedel v 13 – Påskvecka
Pingback: Matsedel v 42
Pingback: Matsedel v 7 – med hälsoboost
Pingback: Matsedel v 18