Frittata med pasta och zucchini
Omelett eller sk frittata är superenkelt att göra. Denna är med pasta och mättar rejält!
4 portioner
- 3 dl kokta makaroner (kan bytas ut mot potatis)
- 200 gr zucchini
- 1 rödlök
- 1 msk olivolja till stekning
- 1 dl riven ost
- 6 ägg
- 1 dl vatten
- salt
- peppar
- 250 gr cocktailtomater (1 paket)
- 200 gr fetaost (1 paket)
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär zucchinin i skivor och hacka löken.
Stek zucchini och rödlök i oljan tills de är mjuka.
Ta pannan av värmen och blanda pasta, zucchini, lök och riven ost i stekpannan.
Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar i en bunke. Häll äggsmeten över grönsakerna i stekpannan.
Skär tomaterna mitt itu och fetaosten i mindre bitar, fördela jämnt över äggsmeten.
Grädda i ugnen, ca 25-30 minuter.
För er Viktväktare:
Points: 19 P för allt, om man använder max 10%-ig riven ost och 3%-ig Apetina.
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 378 times, 1 visit(s) today
Pingback: Matsedel v 13 – Påskvecka
Pingback: Matsedel v 42
Pingback: Matsedel v 7 – med hälsoboost
Pingback: Matsedel v 18