Du i Fokus
Mat & Dryck

Kyckling med honung- och broccolisås

skriv ut
4 Portioner
  • 500 g kycklingfiléer
  • 500 gr broccolibuketter
  • 1 msk olja
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 2,5 msk senap
  • 1 msk honung
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Strimla kycklingen, hacka löken och vitlöken. Skölj broccolin om den är färsk och bryt i mindre delar. Används frusen broccoli, tina och skär den i bitar. Bryn kycklingen i hälften av fettet, ta upp den och ställ åt sidan. Bryn lök och vitlök i resten av fettet. Häll tillbaka kycklingen när löken är mjuk.

Ha i resten av ingredienserna, blanda om och låt koka ihop. Koka tills broccolin är mjuk och såsen har en lagom krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta.



För er Viktväktare:

Points: 22 P för all sås, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pastan.



Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 246 times, 1 visit(s) today