Stuvad sallat med Vitlöksgräs och stekt biff
4 Portioner
Stuvning:
- 8 blad Kaskadsallat
- 1 dl crème fraiche
- 3 dl vispgrädde
- 1 kruka Vitlöksgräs (Kinesisk gräslök), finskuren
- Salt
Stekt biff:
- 600 g hängmörad biff, i bit
- Flingsalt
- Nymald svartpeppar
- 1 msk klarat (skirat) smör eller matolja
Gör så här:
Sätt ugnen på 100°. Krydda biffen med salt och peppar. Hetta upp en panna och lägg i fettet, bryn biffen runt om. Lägg den sedan i en ugnssäker form och baka färdigt i mitten av ugnen till en innertemperatur på 52°. Låt biffen vila ca 10 min innan den skärs upp i skivor.
Strimla sallaten. Koka ihop crème fraiche och grädde i en kastrull tills ca 2 1⁄2 dl återstår. Tillsätt sallat och Vitlöksgräs. Smaka av med salt och servera till den stekta biffen.
Tips: För mindre rött kött tillaga till 56° innertemperatur.
Visste du att: Vitlöksgräs brukar kallas Kinesiska gräslök och har en mild vitlökston och är ofta grövre i stråna än den vanliga gräslöken. Svegros Vitlöksgräs är alltid odlad i Sverige och dessutom helt ekologisk. Kan även användas istället för ramslök.
För er Viktväktare:
Points: 21 P för hela köttbiten, 16 P för hela satsen stuvning, om man använder lätt creme fraish och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till för tillbehör.
Personliga Points: 19 PP för hela köttbiten, 16 PP för hela satsen stuvning, om man använder lätt creme fraish och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till för tillbehör.
MittWW: Grön 16, Blå 16, Lila 16 för hela köttbiten, 64 (Grön, Blå och Lila) för hela satsen stuvning. Lägg till för tillbehör.
SmartPoints Flex: 16 SP Flex för hela köttbiten, 64 SP Flex för hela satsen stuvning. Lägg till för tillbehör.
Recept av Thomas Sjögren, Årets kock 2015, Bild – Svegro