Du i Fokus
Resor

Fira nyår med spektakulär utsikt!

skriv ut
Hur firar ni in det nya året? Kanske hundra meter upp i luften under bar himmel eller en härlig takbar inte fullt så högt upp. Här är takbarer på olika platser i världen som erbjuder första parkett för de stundande nyårets fyrverkeri- eller lasershower. Avnjut supé, underhållning och den mytomspunna nyårskyssen med panoramavy.

Koppla av på spa i Stockholm
På hotellet Downtown Camper by Scandic finner du takbaren The Nest Cocktail Lounge med en fantastisk utsikt över hela centrala Stockholm. Hotellet har även en wellnessavdelning med pool på taket där du kan blicka ut över Gamla Stans siluett innan det är dags att skåla in nyåret.

360-graders utsikter över Bangkok
Om du befinner dig i Bangkok under nyår är baren Three Sixty en fantastisk plats att spendera kvällen på. Som namnet antyder får du här en 360-graders panoramautsikt över hela Bangkok. ThreeSixty erbjuder både en utomhusbar och en inglasad kupol en våning högre upp där du kan avnjuta en drink från den gedigna drinklistan. Drinkarna är generösa vilket ursäktar den saftiga prislappen.

Kom nära fyrverkerierna i London
Välkomnar du 2019 i London kan du bege dig till den högklassiga takbaren Radio. Här har du utsikt över de flesta kända platserna i centrala London så som London Eye, vilket även ger dig en plats på första parkett för att se den kända fyrverkerishowen som tar plats varje nyårsafton.

Oas över Barcelonas hektiska gator
Undvik trängseln på den turisttäta gatan Las Ramblas i Barcelona med ett besök på baren La Isabella, som erbjuder en lugn oas beläget på toppen av Hotel 1898. Med sina unika drinkar och klassiska spanska tapas är La Isabella känd som en av de bästa takbarerna i Barcelona, både enligt turister och lokalbefolkningen.

Nyår i två världsdelar i Istanbul
ROOF16 ligger på den europeiska sidan av Istanbul och erbjuder sina gäster slående vyer över asiatiska sidan av staden. Baren är uppdelad på flera våningar, där det finns plats för att inleda kvällen med en nyårssupé som sedan övergår i fest i loungen högst upp.

Romantisk utsikt i Paris
Restaurangen och baren på hotell Terrass i Paris hämtar inspiration och atmosfär från en traditionell fransk bistro, vilket gör att du här kan få både högklassig mat och goda drinkar. Det fantastiska läget gör att du kan se ut över hela Paris och har det glittrande Eiffeltornet i blickfånget. Om det inte är för kallt kan du och din tilltänkta nyårskyss avsluta nyårsafton på restaurangens terrass, som har öppet året om.

Insup New Yorks energi
Staden som aldrig sover! Ta in New Yorks puls och de fantastiska vyerna över Central Park från baren The Roof, beläget högst upp i PUBLIC Hotel. Här kan ert sällskap ses över högklassiga drinkar och dansa in det nya året till tonerna av såväl lokala som internationella DJ:s.

Matupplevelse i himlen i Moskva
Från Conservatory Restaurant & Bar kan du se ut över flera av Moskvas mest kända landmärken som Röda torget och Bolsjojteatern. Välj din nyårsmiddag från den avant-gardeinspirerade menyn där rätterna är kryddade med örter från barens egna mikroväxthus.

Tropisk takbar i Singapore
Högt upp över det myllrande Singapore finns den unika baren Mr Stork. Med inspiration hämtad från ett tropiskt landskap är baren inredd med gröna växter och små tält att koppla av i. Våning 39 bjuder också på en oslagbar utsikt över nyårsfyrverkerierna.

Poolparty i Mexico City
På butikshotellet Downtown México kombineras modern arkitektur med Mexico Citys historia. Här finns både en takbar och ytterligare en terrass med pool, jacuzzi och bar och där det ofta anordnas poolpartyn – allt du behöver för att göra årets siska kväll helt oförglömlig.

 

Text och bild – Momondo

 

Visited 48 times, 1 visit(s) today