Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Xanté Sparkling & Pear – bubbel till nyår

skriv ut
Det finns inte många regler när det kommer till hur Xanté ska avnjutas. Servera den som den är, iskall i champagneglas, som smaksättning i en härlig bål eller till efterrätten.  Allt är tillåtet i Xantés värld.

Xanté Sparkling är ett mousserande vin smaksatt med päronlikören Xanté. Vinet har både låg alkoholhalt och sockerhalt och funkar utmärkt till såväl vardag som fest i höst och vinter. Det krispiga bubblet passar mycket bra som apértif eller till söta efterrätter – och gör sig perfekt även till desserter och sötsaker. Xanté Sparkling har en fräsch och fruktig smak och en doft av mogna päron som för tankarna till varma årstider.

I Xanté Sparkling & Pear har päronlikören Xanté av belgisk börd blandats med ett friskt mousserande vin från Emilia Romagna i Italien. Xanté introducerades på den svenska marknaden redan 1994 och har sedan dess varit en favorit på den svenska marknaden. Bubblet har en alkoholhalt på tio procent och innehåller bara 40 gram socker per liter.

Med sin krispighet och samtidigt ganska torra stil passar en riktigt kall Xanté Sparkling & Pear perfekt till att hissa igång vilken fest som helst! Xanté Sparkling & Pear serveras välkylt, gärna med is i glaset. Den vinner dock inte på att lagras, så drick den direkt!

 

Artikelnr: 77569

Pris: 99 kr

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Pressmaterial

 

Visited 43 times, 1 visit(s) today