Du i Fokus
Mat & DryckUpplevelser

Restaurang Palett – värd en stjärna!

skriv ut
Nyligen öppnades dörrarna till Restaurang Palett på Västamannagatan 50 i Stockholm. Många känner nog igen adressen som biljardklubben JoLos lokaler och biljardborden finns kvar på undervåningen – men nu med en restaurang för “fine dining”. Man mixar koncepten för en mixad publik.

Nya restaurang Palett går i sober, monochrom färgskala med inspiration från 60-talet. Ägarna Anders Bohman, Michael Juhlin och Ann-Sofie Löfgren hade funderat länge på hur man skulle kunna bevara biljardelen och samtidigt driva restaurangdelen på ett modernt och sofistikerat sätt. Det skulle passa innerstaden med dess medvetna och kunniga restaurangpublik och servera förstklassiga matupplevelser. För att göra detta tog man in Marcus Lindberg Stoltz, som inte bara brinner för mat och matlagning  utan även en passionerad biljardspelare.

Marcus Lindberg Stoltz, som närmast kommer från Wasahof, har komponerat en fantastisk meny inspirerad av det franska köket.

– På Palett är allt lagat från grunden, med hantverket i fokus. Basen finns i fransk matlagning som vi blandar med smakinfluenser från mina egna favoritkök runt om i hela världen, för att få fram en unik helhet. Namnet Palett syftar på smakpaletten som är en kocks viktigaste arbetsredskap, säger Marcus.

På menyn hittar man allt från ostron till kallrökt ren. Rätterna är vackert serverade på rustikt, tungt porslin och så välsmakande att det inte blir en överraskning om restaurangen får en Michelinstjärna en dag. Maten håller otroligt hög klass! Det känns definitivt inte som något man kan förvänta sig i en biljardhall. Detta är smaker från den högre skolan som man hoppas ska nå ut även till alla som vill ha en riktigt god och vällagad måltid till ett bra pris.

Det blir en liten krock i skallen med den fina maten, den proffsiga personalen och alla gäster som passerar vårt bord på sin väg ner till biljardborden. Kanske är det bara en vanesak? För en som gillar myller, liv och rörelse är det perfekt! Vill man ha en mer stilla middag ska man be om ett bord lite längre bort från entrén. När man ätit färdigt ska man absolut gå en halvtrappa ner och spela själv eller se när Ann-Sofie Löfgren briljerar. Ann-Sofie är både SM samt EM medaljör och håller kurser för den som vill lära sig spela och trixa med bollarna.

Så ta plats vid någon av de 120 platserna, njut av vällagad mat, goda drycker och trevlig personal. Fortsätt kvällen vid något av de 21 biljardborden, utmana dina vänner eller imponeras av proffsen som gärna visar vad de kan. Det är en utmanande och annorlunda mix av restaurangupplevelse, värd att testa!

 

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

 

 

Visited 12 times, 1 visit(s) today