Du i Fokus
Hem & Inredning

Mateus firar 25 år med ny kollektion

skriv ut
Mateus har under året firat 25 år, i och med detta lanserade man under hösten en helt ny karamikkollektion. Kollektionen “Mateus meets Sam Baron meets Yatzer” är ett samarbete med den prisbelönta franska designern Sam Baron och Costas Voyatzis, grundaren av designportalen Yatzer.

Den nya kollektionen är en hyllning till keramiken, en av mänsklighetens äldsta konstformer. Alla produkter är tillverkade av en finkornig lera som är ett levande naturmaterial. När den har formats till olika produkter bränns de i hög temperatur. På så vis får ytan den rätta hårdheten vilket gör det möjligt att använda keramiken i vardagen. Alla föremål ur de olika kollektionerna går att kombinera med varandra. Våga blanda färg och form för att skapa spännande dukningar.

“Det finns en berättelse bakom allt. För min del handlar den om passionen för det dukade bordet. Det är en kärlekshistoria som med all säkerhet kommer att vara för evigt.” – Teresa Mateus Lundahl

Kollektionen som innehåller en tallrik, skål, vas och mugg i olika storlekar och kulörer, tillverkas i Portugal precis som de övriga produkterna i Mateus sortiment. Allt görs för hand enligt traditionell hantverksteknik. Tanken bakom och inspirationen till kollektionen är att lyfta fram känslan och kärleken till hantverket som Mateus brinner för.

Kollektionen “Mateus meets Sam Baron meets Yatzer” är avskalad med nedtonade färger, vacker i all sin enkelhet.

Text

Visited 18 times, 1 visit(s) today