Du i Fokus
Mat & Dryck

Art Bakery – En kreativ, lekfull och gastronomisk upplevelse

skriv ut
Art Bakery är ett helt nytt koncept där Sveriges bästa entreprenörer inom mat och bakning huserar i Stockholms största hantverksbageri. Här har man slagit samman bageri med konstutställningshall – och sätter färg på allt från bakverk till tårtor.

Bakom det innovativa och kreativa konceptet står några av Sveriges bästa entreprenörer inom mat och bakning, Johan Sörberg och Melanders Group. Johan Sörberg är kanske numera mest känd som en av domarna i ”Hela Sverige Bakar” och har lång erfarenhet av både bageri och konditori.

– Min vision är att skapa ett levande bageri med ett sortiment som andas konstverk. Fokus kommer att ligga på smak, färg, innovation och experiment. Jag är spänd på möjligheten som Art Bakery ger och jag kommer att skapa ett rörligt sortiment baserat på säsong och tillgång på råvaror. Man kommer också att kunna se in i konditoriet, vilket förmedlar känslan till gästen, säger Johan Sörberg.

Art Bakery är centrerad kring innovation och kreativitet och i allt från bageriet, inredningen, tavlorna på väggarna och maten kommer konst att vara närvarande. Lokalen fylls med färg, form och innovativa smaker där sortimentet alltid är föränderligt.

Bageriets utställningsdel är en samlingsplats för nutida konst i samarbete med etablerade varumärken inom fine art som CFHILL, Åmells och Bukowskis. Konceptet tar plats i NK Parkadens historiska utbyggnad och blir huvudstadens största industribageri.

Utöver den konstnärliga ådran som går genom Johans hantverk har, som namnet avslöjar, Art Bakery satsat på att lyfta modern och innovativ konst och beklär väggarna med artister från olika gallerier, där Absolut Art är först ut. Konsten byts ut 3–4 gånger per år och utställningar, AW´s och live art med artisterna närvarande kommer vara givna inslag. Konsten går att köpa på plats, samtidigt som du köper din frukostmacka.

Art Bakery ligger inte inne på NK som man kanske kan tro, utan strax bredvid på Regeringsgatan 47 i nya NK Parkaden. De har öppet alla dagar i veckan. I Parkaden kommer det även att bli en saluhall inom kort.

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Pressmaterial

 

Visited 23 times, 1 visit(s) today