Du i Fokus
Hem & Inredning

Konstnären Lisa Törner i samarbete med Cervera

skriv ut

Konstnären Lisa Törner lanserade för några veckor sedan en inredningskollektion med designbrickor, bordstabletter och glasunderlägg i samarbete med Cervera. Törner Design Studio grundades år 2016 och är specialiserad på konst och inredningsmöbler i high end-nischen. Hon har ställt ut på flera internationella gallerier och konstmässor världen över.

Lisa Törners inredningskollektion ”Wall Street” finns nu som brickor, bordstabletter och glasunderlägg. De bär karaktäristiska uttryck med bildspråk om frågor och högaktuella ämnen i vårt samhälle idag. Brickorna finns i runda och rektangulära former. Glasunderläggen är kvadratiska och säljs i 6-pack med olika motiv och bordsunderläggen finns i tre olika motiv i 2-pack.

– Jag tycker om och har alltid fascinerats av typografi och dess förmåga att kommunicera och ge olika uttryck åt ett budskap. Tidningspapper är ett intressant material som är tunt, skört, inte går att måla över och det torkar snabbt. I min kreativa process hittar jag först en artikel som fångar mig, sen kommer jag på vilket djur ämnet eller personen symboliserar. Jag använder en blandteknik och tecknar med svart bläck, tusch och lack. Mycket av min inspiration får jag också på mina resor. Jag fascineras av djur, särskilt de som inte alltid anses vackra, säger Lisa Törner.


Produkterna finns att köpa på Cervera samt på NK Kök & Design i Stockholm och Göteborg.


Text och bild – Pressmaterial

Visited 29 times, 1 visit(s) today