Du i Fokus
MusikUpplevelser

Intim Lunch Live på Hamburger Börs

skriv ut

Anrika Hamburger Börs är ett kulturarv med en fantastisk historia på över 200 år. Många stora namn inom underhållningsbranschen både internationellt och i Sverige har någon gång stått på denna scen. I decennier har krogshowerna på Hamburger Börs avlöst varandra, men då har det varit på kvällstid – nu öppnar “Börsen” upp för lunchshower!

Konceptet Lunch Live är en helt ny idé för att utnyttja de vackra lokalerna lite mer effektivt. Det är många kvadratmeter som står outnyttjade allt för många timmar per dygn, detta ville arenachefen Peter Bengtsson ändra på och öppnade i onsdags upp för lunchshower. Idén är att en artist underhåller gästerna under en timma, medan en lunch bestående av hamburgare serveras. Hamburgaren är såklart en anspelning på klubbens historiska namn och är specialdesignad av artisten för dagen.

Först ut var Anders Lundin, mångsidig artist med flera strängar på sina lyra. Anders designade Nyburgare som i grunden är en högrevsburgare med cheddarost, men med tillbehör vid sidan om så gästen kan pussla ihop den efter egen smak. Tryffelmajjon ger vi högt betyg och skulle gärna ha receptet på. Självklart finns även vegetariska alternativ och det ingår kaffe på maten.

11.30 öppnar dörrarna, gästerna får maten serverad direkt, klockan 12 sätter showen igång och håller på exakt en timma. Under den timmen får man en intim show med både intressant snack, härlig musik och många skratt – en väldigt mysig långlunch helt enkelt. Perfekt för kompisgänget, kollegor eller lunchdaten. Ett trevlig inslag en helt vanlig vardag och ett bra sätt att använda en vanligtvis stängd nattklubb. Vi hoppas luncherna fortsätter och ser fram emot fler härliga artister!

Kommande artister:

20 mars: Anders Lundin – Nyburgare

22 mars: Ann Westin – Göteburgare med västkustvibe

27 mars: Anna Stadling – Kungsholmsburgare

10 april: Anna Stadling – Kungsholmsburgare

16 april: Wille Crafoord – Strömmingburgare

17 april: Ann Westin – Göteburgare med västkustvibe

24 april: Wille Crafoord – Strömmingburgare

Text, film och bild – Jikitas

Visited 110 times, 1 visit(s) today