Du i Fokus
Mat & Dryck

Tomatsås

skriv ut
En bra tomatsås som passar till pizza, pasta och en massa annat. Enkel att göra och väldigt god!

6 dl
  • 1 stor röd lök
  • 3 stora vitlöksklyftor
  • 1 dl rödvin
  • 2 msk olivolja
  • 2 burkar körsbärstomater
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 tsk socker
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Finhacka löken och pressa vitlöken och fräs denna i oljan tills löken blivit glansig. Häll i vinet och låt koka ca 3-4 minuter. Tillsätt tomaterna, basilikan och sockret och låt koka tills det tjocknar ca 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

För er Viktväktare:

Points: 5 P för hela satsen om man använder 1 msk olja och matlagningsvin. 8 P om man använder 1 msk olja och vanligt vin.

Personliga Points: 5 PP för hela satsen om man använder 1 msk olja och matlagningsvin. 8 PP om man använder 1 msk olja och vanligt vin.

Mitt WW: Grön 5, Blå 5 för hela satsen om man använder 1 msk olja och matlagningsvin. 8 på både Grön och Blå om man använder 1 msk olja och vanligt vin.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 192 times, 1 visit(s) today