Ananaspaj
8-10 portioner
Pajdeg
- 2,5 dl mjöl
- 125 gr Grekisk Yoghurt
- 25 gr smör och rapsolja
- 1 dl strösocker
- 2 msk vatten
- 1 nypa salt
Fyllning
- 1 stor burk krossad ananas (ca 400 gr/4 dl)
- 2 dl matlagningsyoghurt
- 2 ägg
- 1/2 dl strösocker
Garnering
- 1/2 dl kokosflingor
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med pajdegen genom att blanda ihop alla ingredienser, i en bunke eller matberedare, till en slät deg. Ta en pajform, ca 20 ca i diameter, och tryck ut degen i formen. Var noga med att trycka ner i kanterna. Nagga med en gaffel och grädda i ugn ca 10-15 minuter, tills den börjar få lite färg. Ta ut och ställ åt sidan.
Låt ananasen rinna av, pressa ur så mycket vätska som möjligt. Lägg ananasen i en bunke, tillsätt yoghurten, äggen och sockret och blanda om ordentligt.
När pajdegen har svalnat hälls fyllningen i. Strö över kokosflingorna och grädda i ugnen ca 20-25 minuter, tills pajen har fin färg.
Servera med vispad grädde eller vaniljglass.
För er Viktväktare:
Points: 41 P för hela pajen om man använder Larsas fettfria Grekiska Yoghurt samt lättströ.
Personliga Points: 40-49 PP för hela pajen om man använder Larsas fettfria Grekiska Yoghurt samt lättströ.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita