Ananaspaj

skriv ut
8-10 portioner

Pajdeg

  • 2,5 dl mjöl
  • 125 gr Grekisk Yoghurt
  • 25 gr smör och rapsolja
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk vatten
  • 1 nypa salt

Fyllning

  • 1 stor burk krossad ananas (ca 400 gr)
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 ägg
  • 1/2 dl strösocker

Garnering

  • 1/2 dl kokosflingor
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Börja med pajdegen genom att blanda ihop alla ingredienser, i en bunke eller matberedare, till en slät deg. Ta en pajform, ca 20 ca i diameter, och tryck ut degen i formen. Var noga med att trycka ner i kanterna. Nagga med en gaffel och grädda i ugn ca 10-15 minuter, tills den börjar få lite färg. Ta ut och ställ åt sidan.

Låt ananasen rinna av, pressa ur så mycket vätska som möjligt. Lägg ananasen i en bunke, tillsätt yoghurten, äggen och sockret och blanda om ordentligt.

När pajdegen har svalnat hälls fyllningen i. Strö över kokosflingorna och grädda i ugnen ca 20-25 minuter, tills pajen har fin färg.

Servera med vispad grädde eller vaniljglass.

 

 

För er Viktväktare:

Personliga Points: 40-49 PP för hela pajen om man använder Larsas fettfria Grekiska Yoghurt samt lättströ.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita