Råraka med tillbehör
Här bjuder Svensk Potatis på en enkel och god förrätt, eller hel måltid om man tar lite mer. Bara att riva en potatis, krama ur vätskan, salta, peppra och steka i lite smör eller olja. Kan det bli enklare?
4 st som förrätt:
- 400 g fast potatis
- 1 msk smör eller rapsolja
- salt & peppar
Tillbehör:
- 50 g svart kaviar (rom), storkornig
- 1 st röd lök, liten
- ½ dl crème fraiche
Gör så här:
Riv potatisen grovt och krama ur vätskan. Blanda det rivna med salt och peppar. Bryn smör eller olja i en stekpanna och klicka ut lite av potatisblandningen. Platta till med stekspaden så att rårakan blir tunn och lite frasig i kanterna. Stek på båda sidor.
Hacka under tiden rödlöken. Servera rårakan tillsammans med crème fraiche, svart kaviar och rödlök. Strö gärna lite kryddgrönt över vid serveringen.
För er Viktväktare:
Points: 12 P för allt, om man använder och Larsas fettfria grekiska yoghurt.
Personliga Points: 5-14 PP för allt, om man använder och Larsas fettfria grekiska yoghurt.
MittWW: Grön 4, Blå 4, Lila 2 per portion om man använder och Larsas fettfria grekiska yoghurt.
Recept och bild – Svensk Potatis
Pingback: Tips på en festligare middag