Du i Fokus
Mat & Dryck

Grillad zucchini med smulad fetaost

skriv ut
4 portioner
  • 1 kg zucchini
  • 4 msk olja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1/2 tsk chilipulver
  • ett par drag med pepparkvarnen
  •  100 gr fetaost
Gör så här:

Blanda olja, vinäger och kryddorna. Ställ åt sidan.

Skiva zucchinin i ca 1,5 cm tjocka skivor. Pensla med marinaden på ena sidan, lägg på grillen med marinadsidan neråt och pensla på den andra. Grilla 2-3 minuter på varje sidan. Lägg upp på fat och smula över fetaosten medan zucchinin är varm.

Servera till tex grillar eller som tillbehör på buffén.

För er Viktväktare:

Points: 16 P för marinaden, allt kommer dock inte att gå åt.  2 P för osten om man använder Apetina salladsost 3%.

Personliga Points: 16 PP för marinaden, allt kommer dock inte att gå åt.  2 PP för osten om man använder Apetina salladsost 3%.

Mitt WW: Grön 16, Blå 16, Lila 16 för marinaden, allt kommer dock inte att gå åt.  Grön 2, Blå 2, Lila 2 för osten om man använder Apetina salladsost 3%.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 26 times, 1 visit(s) today