Grillad zucchini med smulad fetaost
4 portioner
- 1 kg zucchini
- 4 msk olja
- 2 msk balsamvinäger
- 1 tsk salt
- 1 tsk vitlökspulver
- 1/2 tsk chilipulver
- ett par drag med pepparkvarnen
- 100 gr fetaost
Gör så här:
Blanda olja, vinäger och kryddorna. Ställ åt sidan.
Skiva zucchinin i ca 1,5 cm tjocka skivor. Pensla med marinaden på ena sidan, lägg på grillen med marinadsidan neråt och pensla på den andra. Grilla 2-3 minuter på varje sidan. Lägg upp på fat och smula över fetaosten medan zucchinin är varm.
Servera till tex grillar eller som tillbehör på buffén.
För er Viktväktare:
Points: 16 P för marinaden, allt kommer dock inte att gå åt. 2 P för osten om man använder Apetina salladsost 3%.
Personliga Points: 16 PP för marinaden, allt kommer dock inte att gå åt. 2 PP för osten om man använder Apetina salladsost 3%.
Mitt WW: Grön 16, Blå 16, Lila 16 för marinaden, allt kommer dock inte att gå åt. Grön 2, Blå 2, Lila 2 för osten om man använder Apetina salladsost 3%.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita