Kyckling Alfredo med sparris
4 Portioner
- 500 gr kycklingfilé
- 1 knippa sparris
- 5 dl grädde
- 4-5 stora vitlöksklyftor
- 1-2 tsk torkad basilika
- 1-2 msk smör & rapsolja
- 2 dl parmesan
- salt
- peppar
Gör så här:
Koka valfri mängd pasta medan du gör resten av rätten.
Stek kycklingfiléerna i hälften av fettet. Lägg i basilikan efter en stund och krydda med salt och peppar. Ha i lite vatten och låt kycklingen steka klart under lock.
Skala och pressa vitlöken. Ta upp kycklingen och ställ åt sidan. Häll i resten av fettet i stekpannan samt vitlöken. Fräs vitlöken tills den är genomskinlig, men passa så den inte bränns. Tillsätt grädde. Ta bort nedersta delen av sparrisen och skär resten i lagom stora bitar. Lägg ner sparrisen i såsen och låt koka till den blir mjuk. Dra bort pannan från värmen, ha i parmesan och låt denna lösas upp i såsen. Smaka av med salt och peppar. Blir såsen för tjock, spä med lite pastavatten.
Lägg valfri mängd pasta i botten, häll över sås och servera kycklingen i skivor på toppen.
För er Viktväktare:
Points: 25 P för all kyckling och sås, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 1 msk fett. Lägg till P för pasta.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se