Crudo – prisvärt och ekologiskt
Redan för ett par veckor sedan kom Crudo Catarratto Zibibbo in i det ordinarie sortimentet. Den 13 juni lanserades rosévinet Crudo Negroamaro Rosato och i början av juli lanseras Crudo Prosecco i beställningssortimentet. Samtliga Crudo-viner är friska, fruktiga och aromatiska och serveras iskalla som drink eller till sommarens fisk, skaldjur, sallader och medelhavsmat.
Här finns en möjlighet att servera både vitt, rosé och prosecco med liknande smakprofil, från ett och samma varumärke. Glöm bara inte att vinerna ska serveras väl kylda, 8-10°C. Ett tips är att lägga dem i frysen strax innan servering och att sedan använda ishink på bordet.
Som ett annorlunda inslag till sommarens grillkvällar är det extra festligt att grilla bläckfisk till den goda drycken. Ni blir garanterat sommarens snackis!
Crudo Catarratto Zibibbo
Crudo Catarratto Zibibbo kommer från Sicilien och är friskt, torrt och aromatiskt med aningens sötma. Vinet görs av de klassiska Sicilianska druvorna Catarratto och Zibibbo. Zibibbo ger aromatiska blommiga toner som ananas och fläder och Catarratto ger vinet fräscha citrustoner.
Artikelnr: 4993
Pris: 79 kr
Crudo Negroamaro Rosato
Crudo-seriens rosévin heter Crudo Negroamaro Rosato och kommer från Apulien i södra Italien. Vinet har en frisk, fruktig och aromatisk smak med inslag av mogna röda bär, rosa grapefrukt och vinbär. Vinet görs på den inhemska druvan i Apulien, negroamaro, som nästan uteslutande odlas här. Traditionellt används negroamaro till kraftiga och rustika röda viner med mycket färg men som rosé ger den lätta, eleganta viner med aromatisk och frisk profil.
Artikelnr: 72335
Pris: 79 kr
Beställningssortimentet
Crudo Prosecco
Crudo Prosecco kommer från regionen Treviso i Veneto i nordöstra Italien. Crudo Prosecco görs av den lokala druvan glera. Crudo Prosecco har en torr, frisk och fruktig smak med färska aromer av päron, gröna äpplen, mandarin och mineraler. Crudo Prosecco har ren eftersmak med härliga mineraler.
Artikelnr: 76580
Pris: 79 kr
Beställningssortimentet
Bild och text – Marlene Rindå Jikita