Du i Fokus
Mode & Skönhet

Kan man spränga bort fett?

skriv ut
I reklamen påstår man att Omorphia 20.0 kan minska omfånget av exempelvis buk och lår, reducera celluliter, dubbelhaka, “gäddhäng” och “lovehandles”. Ta bort besvärande fettdepåer, strama upp överflödig hud och lindra muskel- och ledvärk. Vi var självklart tvungna att testa!

Omorphia 20.0 är en icke-kirurgisk och smärtfri fettreducering med fem olika tekniker. Metoden går ut på att man ödelägger fettcellerna genom ultraljudskavitation. Kavitationsteknik innebär att ultraljudet får fettcellerna att vibrera så snabbt att vakuumbubblor bildas i cellen. Till följd av detta “sprängs” fettcellernas ytterhölje, membranet, och fettet hamnar utanför cellerna. Fettsyrorna plockas upp av lymfsystemet som transporterar fettet vidare till blodbanan där det kan förbrännas av kroppens naturliga funktioner.

Behandlingen tar ungefär 45 minuter. Två olika maskiner arbetar över det område man valt att behandla. Den första apparaten är ganska behaglig och känns som massage ungefär. Den andra maskinen nyper lite i skinnet men ger en behaglig värme som känns väldigt skön i musklerna. Varje behandling har varit rogivande och avkopplande, och rejält urindrivande! Fördelen med Omorphia 20.0 är att det är ganska behagligt, inte kräver någon kirurgi och därmed ingen sjukskrivning. För att uppnå bästa resultat rekommenderas en kur på tio behandlingar, två gånger per vecka i fem veckor.

Behandlingsresultaten påverkas bla av faktorer som t.ex. hur och var fettet sitter bundet i bindväven och hur man sköter sig under behandlingsperioden. Klart att man inte kan förvänta sig bästa resultat om man sitter i soffan och käkar chips dagarna i ända.

Omorphia före och efter

Under behandlingen valde testpersonen att leva precis som vanligt för att verkligen se om behandlingen skulle göra skillnad. Testpersonen är 156 cm lång, vägde 60,7 samma dag behandlingen började, tränade 2-3 ggr i veckan och åt godis/drack alkohol någon gång i veckan. Efter 10 behandlingar med Omorphia 20.0 är vikten exakt den samma, resultatet ser ni på bilden. På de olika mätpunkterna ha omkretsen minskat med 2-4 cm. Bristningarna efter flera graviditeter har minskat och huden är tightare. Detta är alltså enbart resultatet av behandlingen, inget annat har ändrats. Vi vet alltså inte hur resultatet varit om vi följ rekommendationerna om mer lågintensiv träning och avstått från snabba kolhydrater.

Men visst syns det skillnad?

Bilder och text – Marlene Rindå

Visited 83 times, 1 visit(s) today