Du i Fokus
BakningMat & Dryck

Vänskapsbröd

skriv ut
Första omgången:
  • 1 dl vetekross
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl vetekli
  • 1 dl linfrö
  • 3 tsk kummin
  • 3 tsk salt
  • 2 dl lingonsylt
  • 1 dl russin (om man vill)
  • 4 dl varmt vatten

Blanda alla ingredienser och låt stå i minst 6 timmar (eller över natten) i rumstemperatur.

Andra omgången:
  • 5 dl kokande vatten
  • 2 pkt torrjäst
  • 2 l vetemjöl

Arbeta degen, dela i tre delar och lägg i varsin smord brödform. Täck och låt jäsa i 45 minuter. Värm ugnen till 250 grader och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Recept och bild – Annelie Niehoff

 

Visited 127 times, 1 visit(s) today