Du i Fokus
Mat & Dryck

Chutneykyckling

skriv ut
4 portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk smör- och rapsolja
  • 250 gr färska cocktailtomater

Sås

  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk valfri chutney
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl vatten
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Bryn kycklingen runt om på hög värme i smör- och rapsoljan. Salta, peppra. Lägg över den i en ugnssäker form och strö över tomaterna. Låt skyn vara kvar i stekpannan, tillsätt grädde, vatten, chutney, soja och citron och koka ihop lite snabbt. Häll såsen över kycklingen, ställ in formen i ugnen och låt gratinera ca 20 minuter.

Servera med ris, mer tomater och låt chutney stå framme på bordet för den som vill ha mer.



För er Viktväktare:

Points: 15 P för hela formen, lägg till för ris och övriga tillbehör.



Recept – Martin Jikita, BIld – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 535 times, 1 visit(s) today