Chutneykyckling
4 portioner
- 4 kycklingfiléer
- 1 msk smör- och rapsolja
- 250 gr färska cocktailtomater
Sås
- 1 msk kinesisk soja
- 1 msk citronsaft
- 2 msk valfri chutney
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl vatten
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Bryn kycklingen runt om på hög värme i smör- och rapsoljan. Salta, peppra. Lägg över den i en ugnssäker form och strö över tomaterna. Låt skyn vara kvar i stekpannan, tillsätt grädde, vatten, chutney, soja och citron och koka ihop lite snabbt. Häll såsen över kycklingen, ställ in formen i ugnen och låt gratinera ca 20 minuter.
Servera med ris, mer tomater och låt chutney stå framme på bordet för den som vill ha mer.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 15 P för hela formen, lägg till för ris och övriga tillbehör.
Points: 15 P för hela formen, lägg till för ris och övriga tillbehör.
Recept – Martin Jikita, BIld – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 751 times, 1 visit(s) today