Broccolipizza

skriv ut
3 portioner

Botten:

  • 2 broccolistånd
  • 2 ägg
  • 1 dl riven ost
  • 3 krm salt
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk olja att smörja bakplåtspappret med

Topping:

  • 200 gr tomatsås – recept HÄR (elller 2 dl ketchup)
  • 150 gr strimlad skinka
  • skivade champinjoner
  • 2 dl riven ost
  • oregano
Gör så här:

Mixa broccolin i en matberedare med kniv och finfördela den så fint det går.

Koka upp vatten och lägg ner broccolin att koka i ca 2 minuter. Häll av vattnet och tryck ut all vätska. Låt svalna och blanda med resterande ingredienser till en deg.

Smörj ett bakplåtspapper och bred ut degen till en pizza ca 1 1/2 cm tjock. Grädda i 200 grader ca 15 minuter tills den är ljusbrun och krispig.

Ta ut den från ugnen och bred på pizzasås, skinka, champinjoner och ost. Strö över oreagano. Grädda ytterligare ca 12 minuter.

 

För er Viktväktare:

MittWW: Grön 25, Blå 17 för hela pizzan om man använder 12%-ig ost och ketchup (med mindre socker och salt). 14 resp 10 om man gör egen tomatsås.

SmartPoints Flex: 17 SP Flex för hela pizzan om man använder 12%-ig ost och ketchup (med mindre socker och salt). 10 SP Flex om man gör egen tomatsås.

SmartPoints: 25 SP för hela pizzan om man använder 12%-ig ost och ketchup (med mindre socker och salt). 14 SP om man gör egen tomatsås.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

 

One thought on “Broccolipizza

Comments are closed.