Du i Fokus
BöckerDryck

Vinexpert på 24 timmar

skriv ut
Är det möjligt att bli vinexpert på 24 timmar? Jancis Robinson, en av världens främsta vinkännare och vinjournalister, påstår det! Hon har skrivit boken för dig som vill lära dig mer om vin på snabbast möjliga sätt. I denna smidigt förpackade handbok delar hon med sig av sin expertis med lika delar auktoritet, fyndighet och lättsamhet.

Vinexpert på 24 timmar är den ultimata läsningen inför middagsbjudningen för dig som vill lära dig mer, imponera på dina gäster eller helt enkelt bara slippa känna en smygande stress av okunskap när festens självutnämnda vinkonnässör börjar orera. Boken är rik på kunskap men fri från snobberi. En rolig, opretentiös och genuint användbar guide till världens mest mytomspunna dryck.

Exempel ur boken:

Vad är vin?

Myter och fakta om glasets betydelse:

Jancis tio bästa vintips.

Vad dina vinval berättar om dig.

Du får även lära dig namnen på de populäraste röda och vita druvorna och vad som kännetecknar dem. Vilka viner som är värda att spara (och vilka som helst bör drickas redan ikväll). Vad förpackningen egentligen har för betydelse, vokabulären du behöver för att imponera på festen och inte minst, du får lära dig hur man beställer vin på krogen.

En rolig och lättläst bok med mängder av tips för dig som vill veta mer om vin helt enkelt!

 

Text- Marlene Rindå Jikita, bild – pressbild

Visited 17 times, 1 visit(s) today