Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Lejonet & Björnens Glasslikör

skriv ut
Lejonet & Björnen började sin verksamhet i en liten lokal i stadsdelen Lunden i Göteborg 1977. Företaget är känt för sin smakrika glass och när man vill ha det där lilla extra. Nu har man utökat sortimentet med Glasslikörerna Texas Fudge och Rocky Road Fudge som är något alldeles extra!

Texas Fudge är en glasslikör smaksatt med nougat, choklad, vanilj och Irish Cream. Rocky Road Fudge är ett klassisk Amerikanskt godis som man brukar baka till olika högtider. Det består av choklad, marshmallows, jordnötter och kola. Grädden i likören är av högsta kvalitet vilket är viktigt för att återskapa smaken av Lejonet & Björnens glass.

Likörerna är perfekta att dricka enskilt men passar även utmärkt till kaffe en drink eller glass. Ett tips är att ringla likören över vaniljglass för att få den där extra smaksättaren. Bör serveras väl kyld.

Testpartullen har förstås smakat bägge och kan konstatera att de är väldigt söta! De påminner om Baileys och Dooleys, men har ändå sin egen karaktär. Rocky Road Fudge blev vår favorit, den är lite mörkare och har mer chokladsmak. Passar även bra som smaksättning i bakverk.

 

Artikelnr: 78052 resp 87960

Pris: 189 kr

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 31 times, 1 visit(s) today