Du i Fokus
Resor

7 restrender 2017

skriv ut
När 2016 nu närmar sig sitt slut ser vi med nyfikenhet fram emot ett nytt år fyllt av nya destinationer och upplevelser. Men hur vill vi resa under 2017? AccorHotels presenterar sju trender som visar att ”meningsfullt resande” är att räkna med under det kommande året.

Bland världsvana resenärer är lyx ett begrepp vars mening är under ständig förändring. Och även om en lyxresa på många sätt är synonymt med avkoppling med lyxkant, handlar det idag lika mycket om ”meningsfullhet” som materiella ting. Familjeupplevelser, nya möten och möjlighet till egentid är några exempel på meningsfulla trender som lyxresenärer i allt högre utsträckning söker efter.

Lyx handlar idag lika mycket om möjligheten att bli överraskad, uppleva glädje och uppfylldhet eller att få känna tillhörighet.

Här är AccorHotels sju lyxtrender:

1. Livsbejakande upplevelser
I en nyligen genomförd YouGov-undersökning bland globala lyxkonsumenter, svarade 75 procent att det är mycket viktigt är att “fånga den lokala kulturen”. De värdesätter stunderna då de får vara med om autentiska kulturella upplevelser – något unikt som de kan skriva om och dela bilder av.

2. Den lyxiga familjesemestern
Glöm husvagnssemestern! Nästa år blir familjens semester mer äventyrlig och sofistikerad – föräldrar uppmuntrar sina barn att se världen och uppleva olika kulturer .

3. En känsla av samhörighet
I dagens digitaliserade värld blir det allt viktigare för gästerna att uppleva personlig service och få en nära kontakt med personalen. Enligt en rapport från Luxury Insights är hotellmedarbetarna den viktigaste faktorn för hur gästerna upplever sin vistelse.

4. Finsmakaren äter sig genom resan
Den snabbaste vägen till många gästers hjärta är genom deras magar. Enligt nya rön från Världsturismorganisationen, är det allt fler resenärer som söker autenticiteten på de platser de besöker genom restaurangbesök. Restaurangturister och Cocktailkonnässörer förlitar sig på insidekällor för att kunna få tips om de hetaste kockarna, lokala topprestauranger och unika möjligheter till annorlunda smaker.

5. Lockelse till det privata och avskilda
För de mest välbärgade resenärerna är integritet ofta den ultimata lyxen. Liksom en världskändis längtar de efter att stoppa tiden för en stund och spendera lite kvalitetstid med vänner eller familj. Eller bara få vara ensam med sina tankar.

6. Wellness Tourism
Gandhi sade en gång att “det är hälsan som är den verkliga rikedomen”. Lyxresenärer vägrar låta bagateller som tidsskillnader och långa flygningar komma i vägen för deras välbefinnande och möjlighet att hålla sig i form. Efter en uttorkande och ansträngande flygresa kan ett bra spa, en träningsanläggning och hälsomenyer vara den största lyxen. “Wellness tourism” förväntas växa med mer än nio procent under 2017, vilket är nästan 50 procent snabbare än den totala turismökningen, enligt Global Spa och Wellness Economy Monitor.

7. Världen är vårt klassrum
För oss i Norden har semestern länge varit en chans hämta igen några förlorade soltimmar. Men nu är det inte längre solstolen och strandhäng som lockar mest, lyxresenärer idag älskar att känna pulsen av destinationens autentiska hjärta. Kultur och upplevelser betyder mer än att komma hem med brunbrända ben.

 

Text – Pressmaterial, bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 14 times, 1 visit(s) today