Grönsakspaj
Detta behövs till en paj:
Pajdeg:
- 100 g margarin
- 100 g keso
- 3 1/4 dl vetemjöl
Fyllning:
- 100-150 g broccoli
- 50 g purjolök
- 50 g röd paprika
- 3 ägg
- 2 dl mellanmjölk
- 1 tsk salt
- några tag av kryddmix chili på kvarn eller ca 1 krm peppar
- 1 dl riven ost
Gör så här:
Börja med pajskalet. Blanda smör, keso och mjöl. Tryck ihop degen till en boll och låt den vila kallt i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Förbered fyllningen under tiden. Skär purjolöken och paprikan i bitar. Ta isär broccolin i mindre buketter. Koka allt i lättsaltat vatten i några minuter. Låt rinna av.
Tryck ut degen i en pajform och nagga den med en gaffel. Förgrädda skalet i cirka 10 minuter. Fördela grönsakerna i pajformen. Vispa ihop ägg och mjölk tillsammans med lite salt. Häll över äggblandningen i pajskalet. Ta några tag med chilikryddmixen eller krydda med lite peppar.
Strö över med riven ost och grädda i cirka 30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och fått fin färg.
För er viktväktare:
Mitt WW: Grön 72, Blå 60 för hela pajen om man använder 3%-ig keso och 17%-ig ost.
SmartPoints Flex: Hela pajen är 60 SP Flex, pajskalet är 53 SP Flex och fyllningen är 7 SP Flex om man använder 3%-ig keso och 17%-ig ost .
SmartPoints: Hela pajen är 72 SP, pajskalet är 59 SP och fyllningen är 13 SP om man använder 3%-ig keso och 17%-ig ost .
Recept och bild – Nadjaskitchen