Kinagryta med bambuskott

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr kyckling
  • 1 burk bambuskott
  • 1 burk vattenkastanj
  • 1-2 msk smör & rapsolja
  • 1 bit purjolök (ca 75 gr)
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1/2 zucchini
  • 1 buljongtärning
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 msk soja
  • 2,5 dl hett vatten
  • 1/2 dl kallt vatten
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Dela purjolöken på längden och strimla tunt. Kärna ur paprikorna, dela på dem och strimla. Strimla även zucchinin och kycklingen. Låt bambuskotten och vattenkastanjen rinna av i ett durkslag.

Fräs kycklingen i hälften av fettet tills den får lite färg. Lägg den åt sidan. Fräs de strimlade grönsaker, bambuskotten och vattenkastanjen i resten av fettet. Tillsätt kycklingen efter några minuter och låt fräsa med grönsakerna.

Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet och häll ner i grytan. Rör ur majsstärkelsen i det kalla vattnet och häl ner det också. Tillsätt även sojan. Blanda om och låt sjuda tills det börjar tjockna. Smaka av med salt och peppar.

Servera med ris eller nudlar.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 10, Blå 5, Lila 5 för hela grytan om man använder 1 msk fett. Lägg till Sp för ris/nudlar.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita