Du i Fokus
Mat & Dryck

Fisk i ugn med grönsaker

skriv ut
4 Portioner
  • 500 gr fisk (vit)
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1-2 knippor rädisor
  • 1 burk minimajs
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 buljongtärning (fisk)
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl citronsaft
Gör så här:

Skär paprikan i bitar, rensa och klyfta rädisorna. Skär minimajsen i mindre bitar och lägg alla grönsaker i en ugnsfast form. Salt och peppra. Värm i ugn på 200 grader i 20 minuter.

Koka under tiden upp matlagningsgrädde, vattnet, buljongtärningen och citronsaften. Lägg fisken ovanpå grönsakerna, salt och peppra. Häll på såsen och sätt tillbaka formen i ugnen och värm ytterligare 10-15 minuter.

Servera med potatis.

För er Viktväktare:

Points: 8 P för all fisk, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg tillP för potatisen.

Personliga Points: 8-13 PP för all fisk, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till PP för potatisen.

Mitt WW: Grön 3, Blå 2 per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde, lägg till SP för potatisen.

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 132 times, 1 visit(s) today