Fisk i ugn med grönsaker
4 Portioner
- 500 gr fisk (vit)
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 1-2 knippor rädisor
- 1 burk minimajs
- 3 dl matlagningsgrädde
- 1 buljongtärning (fisk)
- 1 dl vatten
- 1/2 dl citronsaft
Gör så här:
Skär paprikan i bitar, rensa och klyfta rädisorna. Skär minimajsen i mindre bitar och lägg alla grönsaker i en ugnsfast form. Salt och peppra. Värm i ugn på 200 grader i 20 minuter.
Koka under tiden upp matlagningsgrädde, vattnet, buljongtärningen och citronsaften. Lägg fisken ovanpå grönsakerna, salt och peppra. Häll på såsen och sätt tillbaka formen i ugnen och värm ytterligare 10-15 minuter.
Servera med potatis.
För er Viktväktare:
Points: 8 P för all fisk, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg tillP för potatisen.
Personliga Points: 8-13 PP för all fisk, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till PP för potatisen.
Mitt WW: Grön 3, Blå 2 per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde, lägg till SP för potatisen.
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita