Röd skördegryta med korv

skriv ut
6-8 portioner
  • 500 gr vitkål
  • 2 stora gula lökar
  • 500 gr skalad rotselleri
  • 500 gr skalade rödbetor
  • 300 gr skalade morötter
  • 1 liter vatten
  • 500 gr valfri korv (animalisk eller vegetarisk)
  • 2 buljongtärningar (kött el grönsaker)
  • 2 msk majsstärkelse
  • 2 dl blandade finhackade örter (tex gräslök, basilika, persilja mm)
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Skär vitkålen i bitar. Tärna rödbetorna och rotsellerin. Slanta morötterna och hacka löken. Tärna korven. Lägg alla grönsaker och korven i en gryta, tillsätt 9 dl vatten och buljongtärningarna. Sjud under lock ca 10 minuter. Grönsakerna ska vara mjuka men ha kvar lite tuggmotstånd.

Blanda ut majsstärkelsen i det kvarvarande vattnet och häll ner i grytan. Tillsätt örterna. Blanda om, låt koka upp och låt tjockna lite. Smaka av med salt och peppar.

Servera med ris eller potatis, eller kanske som den är med ett gott bröd.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 34, Blå 34, Lila 34 för hela grytan om man använder Kronfågels Middagskorv. Lägg till SP för ev ris mm.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita