Skink- och äggmuffins

skriv ut
De här muffinsen är perfekta till en stadig frukost, en enkel lunch, mellanmål eller till picknicken. Innehållet kan varieras i all oändlighet, detta är vårt förslag:

2-3 portioner
  • 6 stora skivor skinka
  • 6 ägg
  • 3 dl äggvita
  • 1 tomat, tärnad
  • 2 champinjoner, skivade
  • 1 bit purjolök, finhackad
  • salt
  • peppar

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Placera sex muffinsformar på en plåt. Lägg en skinkskiva i botten av varje form och se till att den täcker så mycket som möjligt, så den blir som en liten korg. Fördela tomat, champinjoner och purjolök i varje form. Vispa ihop äggen och äggvitan, krydda med salt och peppar. Häll äggsmeten i varje form.

Grädda ca 30-35 minuter. Servera med en sallad.

 

För er Viktväktare: 3 SP per muffins.

 

Recept och bild – Marlene Rindå Jikita