Skink- och äggmuffins
De här muffinsen är perfekta till en stadig frukost, en enkel lunch, mellanmål eller till picknicken. Innehållet kan varieras i all oändlighet, detta är vårt förslag:
2-3 portioner
- 6 stora skivor skinka
- 6 ägg
- 1 tomat, urkärnad och tärnad
- 1 champinjoner, skivade
- 1 bit purjolök, finhackad
- salt
- peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Placera sex muffinsformar på en plåt. Lägg en skinkskiva i botten av varje form och se till att den täcker så mycket som möjligt, så den blir som en liten korg. Fördela tomat, champinjoner och purjolök i varje form. Vispa upp äggen, krydda med salt och peppar. Häll äggsmeten i varje form.
Grädda ca 30-35 minuter. Servera med en sallad.
Tips! Går att frysa och även att äta kalla på tex en picknick.
För er Viktväktare:
Points: 2 P för allt
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 2 267 times, 1 visit(s) today
Pingback: Mat som passar i värmen och på picknicken/stranden