Skink- och äggmuffins
2-3 portioner
- 6 stora skivor skinka
- 6 ägg
- 3 dl äggvita
- 1 tomat, tärnad
- 2 champinjoner, skivade
- 1 bit purjolök, finhackad
- salt
- peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Placera sex muffinsformar på en plåt. Lägg en skinkskiva i botten av varje form och se till att den täcker så mycket som möjligt, så den blir som en liten korg. Fördela tomat, champinjoner och purjolök i varje form. Vispa ihop äggen och äggvitan, krydda med salt och peppar. Häll äggsmeten i varje form.
Grädda ca 30-35 minuter. Servera med en sallad.
För er Viktväktare:
Points: 2 P för allt
Personliga Points: 2-17 PP för allt, ca 1-6 per styck.
Mitt WW: Grön 3 per styck, Blå 1, Lila 1 för två muffins.
Recept och bild – Marlene Rindå Jikita
Pingback: Mat som passar i värmen och på picknicken/stranden