Du i Fokus
Mat & Dryck

Skink- och äggmuffins

skriv ut

De här muffinsen är perfekta till en stadig frukost, en enkel lunch, mellanmål eller till picknicken. Innehållet kan varieras i all oändlighet, detta är vårt förslag:

2-3 portioner
  • 6 stora skivor skinka
  • 6 ägg
  • 1 tomat, urkärnad och tärnad
  • 1 champinjoner, skivade
  • 1 bit purjolök, finhackad
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Placera sex muffinsformar på en plåt. Lägg en skinkskiva i botten av varje form och se till att den täcker så mycket som möjligt, så den blir som en liten korg. Fördela tomat, champinjoner och purjolök i varje form. Vispa upp äggen, krydda med salt och peppar. Häll äggsmeten i varje form.

Grädda ca 30-35 minuter. Servera med en sallad.

Tips! Går att frysa och även att äta kalla på tex en picknick.




För er Viktväktare:

Points: 2 P för allt



Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se

Visited 449 times, 6 visit(s) today

Ett svar på ”Skink- och äggmuffins

Kommentarer är stängda.