Du i Fokus
Dryck

Ruby Zin – Laila Bagges husvin

skriv ut

Laila Bagges rödvin Ruby Zin är ett populärt lätt och fruktigt rött vin som blivit en älskad favorit hos många svenskar. Nu har designen genomgått en uppgradering och fått en mer sober och lättare framtoning – för att ännu bättre återspegla vinets karaktär.

Laila Bagge njuter gärna av ett glas vin till maten eller när hon bara vill umgås och prata med sina vänner. När frågan om att skapa ett eget vin dök upp kände hon sig genast lockad av idén. Samtidigt blev det en möjlighet för henne att förverkliga en tanke som hade funnits ett tag.

– När jag var utomlands hörde jag talas om ett vin som de som ofta får huvudvärk och migränliknande symptom av rödvin kunde dricka utan att må dåligt. Många av mina vänner har haft liknande problem med just rödvin. När jag fick chansen att ta fram ett eget vin, kände jag att det skulle vara kul att göra ett vin för dem och alla andra som lider av samma sak. Så föddes Ruby Zin, berättar Laila Bagge.

Ruby Zin är speciellt utvecklat för de som lätt får huvudvärk av även små mängder rödvin eller upplever allergiska reaktioner såsom röda fläckar på halsen, nästäppa med mera. Ofta är det histaminerna som ligger bakom dessa effekter. I Ruby Zin har man noggrant valt ut druvsorter, jordmån samt jästsort med avsikt att skapa ett mjukt vin med låga nivåer av histamin.

– Ruby Zin är mitt husvin och jag serverar självklart det när jag har vänner över på middag. Men jag tycker också att det är ett bra pratvin – perfekt att bjuda på när vi bara vill sitta ner tillsammans och snacka, fortsätter Laila Bagge.

Ruby Zin har en bärig, mycket mjuk smak med inslag av blåbär, hallon, örter och vanilj. Det passar utmärkt att dricka till fläsk-, lammkött samt kyckling eller att servera till buffén. Vinet är gjort på druvorna ruby cabernet och zinfandel, som har växt i soliga Kalifornien.

Sedan tidigare finns även Ruby Fizz Prosecco samt Ruby Prosecco Rosé Extra Dry i samma serie.

Ruby Zin och Ruby Frizz Prosecco finns i systembolagets ordinarie sortiment.

Ruby Zin
Artikelnr: 76680
Volym: 750 ml (flaska), 3000 ml (bag-in-box)
Pris: 109 kr (flaska), 269 kr (bag-in-box)

Ruby Frizz Prosecco EKO
Artikelnr: 4685
Pris: 99 krText och bild – Pressmaterial

Visited 52 times, 1 visit(s) today