Du i Fokus
MusikTeaterUpplevelser

”A Show Larger Than Life” – en hyllning till pojkbanden

skriv ut

Betyg: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

När hösten står för dörren slår nyrenoverade Hamburger Börs upp dörrarna och bjuder på en hyllning till 80- och 90-talets ikoner. David Lindgren, Boris René, Greg Curtis, Erik Segerstedt och Mattias Andréasson mfl levererar det bästa av tidernas mest älskade pojkband. Höstens stora fest!

Hamburger Börs har en anrik historia och har därför renoverats med varsam hand under sommaren. Garderoben har flyttats en trappa upp och nya möbler har införskaffats. Nu har etablissemanget fått en känsla av restaurang mer än nattklubb. Renoveringen har smittat av sig i ett helt nytt club- & diningkoncept där festkvällen skräddarsys efter gästens smak.

Den nya eran startar med höstens hetaste show: “A show larger than life” där pojkband från 80- och 90-talet hyllas. Till detta serveras ett drinkbord, shared dining eller en större middagsmeny innan showstart. Vill man hellre ansluta efter middagen med möjlighet att släppa loss, finns även dansplats. Vi testade shared dining som startad med en utsökt tonfisktartar som förrätt och lammkorv samt fläskkarré till huvudrätt. Allt välsmakande, även om portionerna var i minsta laget.

Showen “A Show Larger Than Life” hyllar en episk musik-era, från tidigt 90-tal fram till idag, med världskända hits från bland andra Backstreet Boys, New Kids on The Block, Westlife, Take That, *NSYNC, One Direction. David Lindgren, Boris René, Greg Curtis, Kenny Lantz och Marco Wilborg ger allt och levererar hits efter hits, som på ett pärlband genom showen.

Här finns inte en enda död sekund, det är 90 minuter av fullt ös och total njutning. Killarnas röster matchar varandra perfekt och dansstegen sitter där de ska. Allt under ledning av kapellmästare Kristian Kraftling och hans otroligt proffsiga musiker. Mellansnacket blandas med historia, personliga berättelser och humor. Tillsammans ger de publiken en färgglad smällkaramell full av välkända hits. En fest från början till slut!

Scenen är egentligen rätt enkelt, med ett gäng skärmar och lampor som ger häftiga effekter och utnyttjas på absolut bästa sätt. En värdig hyllning till pojkbanden med häftig ljusshow samt ett och annat fyrverkeri. Allt proffsigt synkat med artisterna, musiken och dansen. Rampen ut bland borden gör att ensemblen blir ett med publiken. Det finns inget att klaga på, allt är i perfekt harmoni och supersynkat. Proffsigt ända ut i sista ackordet. Publiken njuter, sjunger med och dansar. Det går inte att sitta still!

Kvällens premiärgäster:

A show larger than life spelas på Nya Hamburger Börs i Stockholm från 21 september till 2 december.


Text och bild – Marlene Rindå Jikta & Martin Jikita

Visited 147 times, 1 visit(s) today