Du i Fokus
Mat & Dryck

Kyckling med pestosås

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr kycklingfiléer
  • 90 gr pesto
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2-3 dl pastavatten
  • 1/2 msk majsstärkelse
  • 1/2 dl kallt vatten
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Koka pasta.

Strimla kycklingfiléerna och bryn dem i en torr panna, så de får lite stekyta. Tillsätt pesto, grädde och pastavatten. Blanda ut majsstärkelsen i det kalla vattnet och häll ner i såsen. Låt koka ihop, blir såsen för tjock spär man med mer pastavatten. Smaka av med salt och peppar.

Servera med den kokta pasta.

OBS! Smakar gott även utan kycklingen och är således enkel att göra vegetarisk.



För er Viktväktare:

Points: 25 P för all sås, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till för pasta.



Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 427 times, 2 visit(s) today