Rabarberpaj med en twist
6-8 portioner
Fyllning:
- 500 gr rabarber
- 2 tsk kanel
- 1 msk majsstärkelse
- 4 msk strösocker
- 1 tsk kakao
- 1 citron (skalet)
Pajsmul
- 1,5 dl havregryn
- 1,5 dl vetemjöl
- 0,5 dl strösocker
- 125 gr flytande margarin
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Tvätta och skär rabarbern i skivor, lägg dessa i en pajform. Strö över socker, kanel, kakao, majsstärkelse och rivet citronskal. Ställ åt sidan.
Blanda havregryn, vetemjöl och socker. Tillsätt smöret och arbeta ner detta i de torra ingredienserna. “Klicka” ut över rabarbern, jämt fördelat och grädda i ugn ca 20 min.
Servera med vaniljsås, glass eller grädde.
För er Viktväktare:
Points: 79 för hela om man gör enligt receptet. 50 om man byter ut sockret mot lättströ. Lägg till P för ev tillbehör.
Personliga Points: 73-79 för hela om man gör enligt receptet. 44-50 om man byter ut sockret mot lättströ. Lägg till PP för ev tillbehör.
Mitt WW: Grön 72, Blå 72, Lila 67 för hela. Lägg till SP för ev tillbehör.
SmartPoints Flex: 72 SP Flex för hela
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Pingback: Goda grejer med rabarber
Pingback: Matsedel v 21 – Morsdag