Räkgryta med minimajs

skriv ut
Till 4 – 5 portioner behöver du:

  • 500 gr skalade räkor
  • 1 msk smör & rapsolja
  • 2 gula lökar
  • 3 röda paprikor
  • 10 stora champinjoner
  • 1 burk minimajs
  • ½ dl koncentrerad apelsinjuice
  • ½ dl kalt vatten
  • ½ dl hett vatten
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 dl chilisås
  • 1 buljongtärning (grönsak el fisk)
  • Salt
  • Cayennpeppar
Gör så här:

Strimla lök, paprika, skiva svampen och dela majsen i mindre bitar (halvera de). Fräs lök, paprika, svamp och majs i fettet i en stor gryta (gärna en wok). Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet och blanda ut majsstärkelsen i det kalla vattnet. Tillsätt de övriga ingredienserna, utom räkorna, låt koka 5 minuter. Lägg i räkorna innan servering och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar.

Servera med ris och en sallad.

Smaklig måltid!

För er viktväktare: 5 SP per portion vid 5 portioner om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. 6 SP vid 4 portioner. Lägg till Points för ris.

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå