Toscapaj med äpple och västerbottensost

skriv ut
4 portioner
  • 4 msk ljus sirap
  • 4 msk socker
  • 1/2 dl Västerbottensost, riven
  • 1 krm salt
  • 2–3 svenska äpplen, urkärnade
  • 100 g mandelspån
  • 20 g smör
  • 1 dl grädde
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader

Klyfta äpplena och fördela dem i 4 små pajformar.

Koka upp mandelspån, smör, grädde, sirap, socker, salt och Västerbottensost i en kastrull. Låt sjuda ca 5 minuter.

Fördela smeten ovanpå äpplena och grädda pajerna knäckiga i nedre delen av ugnen ca 8–10 minuter.

Låt pajerna svalna eller servera dem rumsvarma, gärna med vaniljsås, glass eller vispad grädde.

 

 

För er Viktväktare:

Personliga Points: 63 PP för allt om man använder lättströ och 36%-ig grädde.

 

 

Recept och bild – Norrmejerier och Västerbottensost