Toscapaj med äpple och västerbottensost
4 portioner
- 4 msk ljus sirap
- 4 msk socker
- 1/2 dl Västerbottensost, riven
- 1 krm salt
- 2–3 svenska äpplen, urkärnade
- 100 g mandelspån
- 20 g smör
- 1 dl grädde
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Klyfta äpplena och fördela dem i 4 små pajformar.
Koka upp mandelspån, smör, grädde, sirap, socker, salt och Västerbottensost i en kastrull. Låt sjuda ca 5 minuter.
Fördela smeten ovanpå äpplena och grädda pajerna knäckiga i nedre delen av ugnen ca 8–10 minuter.
Låt pajerna svalna eller servera dem rumsvarma, gärna med vaniljsås, glass eller vispad grädde.
För er Viktväktare:
Points: 63 PP för allt om man använder lättströ och 36%-ig grädde.
Personliga Points: 63 PP för allt om man använder lättströ och 36%-ig grädde.
Recept och bild – Norrmejerier och Västerbottensost
Visited 22 times, 1 visit(s) today