Du i Fokus
Upplevelser

Rakt ner i fickan

skriv ut
Snurrigt värre blir det i denna somriga fars i regi av Edward af Sillén på Krusenstiernska Teatern i Kalmar. Det är lögner som läggs på varandra och undanflykter av världsklass med färgstarka skådepelare ur den svenska skådespelareliten.

Erik (Allan Svensson) vill inte erkänna för sin fru (Carina Lidbom) att han förlorat sitt jobb så för att få ihop till brödfödan lurar han, ihop med sin medkompanjon farbror Bertil (Andreas Nilsson) varenda myndighet de kan komma åt på allsköns bidrag.

Så kommer plötsligt både inspektör Bengtsson (Claes Månsson) från försäkringskassan och familjerådgivaren Berthammar från Socialstyrelsen (Jeanette Capocci) på besök och Erik måste dra in sin oskyldige hyresgäst (Ola Forssmed) i lögnhärvan för att slippa att bli avslöjad.

Precis när undanflykterna tagit sig i uttryck av skendöda släktingar, kvinnoklädda karlar och påhittade barn, kommer Eriks fru hem för ett samtal med sin terapeut (Per Svensson) samtidigt som både Görans oroliga fästmö (Anna Rydell), försäkringskassans chef fru Höök (Lotta Thorell), en begravningsentreprenör (Martin Rydell) och en ganska så rebellisk tvättmaskin också dyker upp i historien.

Det låter kanske lite rörigt och det är det också. Detta är en tvättäkta fars med förvecklingar, slam i dörrar, snabba repliker och många skratt. Allan Svensson, Claes Månsson och Ola Forssmed är precis så rörig som bara de tre kan vara, tillsammans blir det förstås kaos. Det är många personer att hålla reda på, inte bara de som är med på scen utan en massa andra påhittat karaktärer som man också måste hålla ordning på. Eftersom replikerna är snabba måste man ha huvudet på skaft och verkligen vara med. I slutet sitter man där och undrar hur i hela friden alla knutar ska kunna lösas upp och hur allt ska sluta.

Rakt ner i fickan spelas på Krusenstiernska Teatern i Kalmar till och med 31 juli. 2016 är åttonde året det spelas sommarteater där. 2010 är utökade man med ca 100 platser så nu ryms 1035 personer på den ”lilla” teatern med den vackra trädgården.

Passerar man Kalmar så är detta sommarens måste! Kalmar är dessutom utsedd till Årets Sommarstad 2016 av Reseguiden för andra året i rad. Det finns alltså fler anledningar att besöka Kalmar i år.

rakt_ner_i_fickan2_Mats_Backer_600x400

Bilder – Mats Bäcker, text – Marlene Rindå

Visited 20 times, 1 visit(s) today