Örtfylld kyckling med tomatsås och oliver
Till 4 portioner behöver du:
- 4 kycklingfiléer a 125 gr
- ½ dl färsk persilja
- 1 tsk basilika
- 1 tsk oregano
- 2 msk stark senap
- 1 msk flytande smör & rapsolja
- 400 gr krossade tomater
- 1 dl turkisk yoghurt
- 20 gröna oliver
- Salt
- Peppar
Gör så här:
Blanda persilja, oregano och basilika med senapen. Skär en skåra i varje kycklingfilé och bred blandningen i skåran.
Salta och peppra kycklingens utsidor. Stek på ganska hög värme i smöret så att kycklingen får yta och lite färg, sänk värmen och stek tills de är genomstekta.
Blanda tomater och yoghurt och värm i en kastrull. Smaka av med salt och peppar.
Lägg kycklingen och sås på en tallrik, gärna tillsammans med ris. Skiva oliverna och strö dem över hela rätten.
Smaklig måltid!
För er viktväktare:
Points: 9 P för allt, om man använder Larsas fettfria grekiska yoghurt, dijonsenap och små oliver i saltlag. Lägg till P för ris.
Personliga Points: 9-18 för allt, om man använder Larsas fettfria grekiska yoghurt, dijonsenap och små oliver i saltlag. Lägg till PP för ris.
Mitt WW: Grön 4, Blå 3, Lila 3 per portion om man använder 3,5%-ig Turkisk yoghurt, dijonsenap och små oliver i saltlag. Lägg till Points för ris.
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå
Pingback: Förslag på goda matlådor på Matlådans Dag!