Provencalsk fiskgryta
4 portioner
- 300 gr torsk (tex Findus Gourmetbitar)
- 1 msk olivolja
- 1/2 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 75 gr potatis
- 150 gr morötter
- 75 gr fänkål
- 4 dl matlagningsvin
- 1/2 dl matlagningsgrädde
- 3 dl grönsaksbuljong
- 1 msk tomatpuré
- 1 stor tomat
- 1 paket saffran
- 15 g persilja
- ½-1 msk hackad chili
- Salt
- Peppar
Gör så här:
Tina fisken. Skär lök, morötter, potatis, fänkål och vitlök i tunna skivor. Fräs tillsammans med chili i olivolja utan att det får färg. Tillsätt saffran, vin, buljong, tomatpuré och grovskurna tomater. Låt sjuda sakta i 20 min. Tillsätt grädde, koka upp och låt sjuda i ca 5 min. Tillsätt fisk och persilja och låt sjuda igen 3-5 min precis innan soppan ska serveras. Smaka av med salt och peppar.
Servera gärna med ett gott bröd.
För er Viktväktare:
Points: 9 P för allt, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och matlagningsvin. Lägg till P för ev bröd.
Personliga Points: 8-12 PP för allt, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och matlagningsvin. Lägg till PP för ev bröd.
Mitt WW: Grön 3, Blå 3 per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och matlagningsvin. Lägg till SP för ev bröd.
SmartPoints Flex: 2 SP Flex per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och matlagningsvin. Lägg till SP för ev bröd.
Recept och bild – Findus