Varma och kalla gin-drinkar för vinterns högtider
En varm favorit är Mr. Micawber’s Hot Gin Punch som är en version av Charles Dickens eget recept, döpt efter en karaktär i romanen David Copperfield. Den passar bra att göra till många och serveras med fördel i en vacker tekanna tillsammans med högläsning av tillhörande citat.
Mr. Micawber’s Hot Gin Punch
Du behöver:
4 delar Hendrick’s Gin
4 delar Madeiravin
2 teskedar farinsocker
Skal från 1 hel citron och 1 hel apelsin
1 skiva apelsin
4 bitar ananas
4 teskedar honung
En nypa muskot och kanel
Apelsin och kryddnejlikor som garnering
Pepparkakor som tilltugg
Så gör du:
– Placera alla ingredienser i en liten gryta och låt dem sjuda försiktigt i ca 30 minuter.
– Häll upp i en tekanna och servera i varma tekoppar med pepparkakor vid sidan av.
Trivia:
Receptet på Mr. Micawber’s Hot Gin Punch är inspirerat av Charles Dickens eget recept från 1850 och återfinns i boken Drinking with Dickens av Cedric Dickens, barnbarnsbarn till Charles Dickens. Etiketten kräver att du högläser följande citat samtidigt som du häller upp en första rykande kopp:
“Punch, my dear Copperfield, like time and tide, waits for no man” – David Copperfield, 1850
Hot Spiced Apple
Du behöver:
750 ml kryddig äppeljuice (2 kryddnejlikor, 2 kardemummakapslar, 2 stycken stjärnanisblommor, enbär, skal från en hel apelsin)
150 ml Hendrick’s Gin
Riven muskotnöt och ett rött äpple för garnering
Så gör du:
– Låt äppeljuicen sjuda tillsammans med kryddorna i en gryta.
– Addera Hendrick’s Gin precis innan servering.
– Servera i en kanna eller i tekoppar och garnera med tre tunna skivor äpple och riven muskotnöt.
Hot Gin Old Fashioned
Du behöver:
5 cl Hendrick’s Gin
1 cl sockerlag
2 stänk apelsinbitters
5 cl kokande vatten
Apelsinskal till garnering
Så gör du:
– Värm Hendrick’s Gin, sockerlag och bitters försiktigt i en gryta. Addera det kokande vattnet.
– Servera i en sejdel eller tekopp och garnera med en bit apelsinskal.
Cranberry Fizz
Du behöver:
1 del Hendrick’s Gin
2 delar tranbärsjuice
1 del mousserande vin
Gurkskivor, en myntakvist och tranbär till garnering
Så gör du:
– Häll upp alla ingredienser i ett highball-glas fyllt med is och rör försiktigt.
– Garnera med gurka, mynta och tranbär.
Unusual Negroni
Du behöver:
3 cl Hendrick’s Gin
3 cl Söt vermouth
1,5 cl Campari
1,5 cl Aperol
1 apelsin, delad i skivor för garnering
Så gör du:
– Fyll ett whiskyglas med is och häll upp alla ingredienser.
– Rör om försiktigt och garnera med en apelsinskiva.
Recept och bild – Pressmaterial