Du i Fokus
Dryck

Tullamore D.E.W. – gratis minifestival i världens första Pop-up Snug

skriv ut

Whiskeyproducenten Tullamore D.E.W. lanserar nu Tully Snug, världens första Pop-up Snug. För att tydliggöra att snugen idag är en plats dit alla är välkomna, bjuder Tullamore D.E.W. in allmänheten till Tully Snug Sessions, en gratis minifestival i samband med att snugen gör sitt första stopp på en världsturné. Tully Snug gästas av flera framstående artister och hyllade komiker, däribland Maja Francis och Nisse Hallberg.

Att besöka en snug är en gammal irländsk tradition. En snug är ett rum som kan liknas vid en Chambre Séparée och är avskilt från övriga delar av en irländsk bar. Den har historiskt sett varit ett tillhåll för kända personer, politiker, kvinnor och människor i lägre samhällsklasser som inte fick, ville eller kunde beblanda sig med övriga gäster.

På traditionella irländska barer kan besökare fortfarande se separata rum, så kallade snugs, som idag kommit att bli pubens mest populära plats. Till skillnad från förr är en Snug idag ett rum för alla – det är en plats för människor att mötas och utbyta tankar, åsikter och erfarenheter i en mer privat miljö.

Den irländska whiskeyproducenten Tullamore D.E.W. har nu moderniserat snug-konceptet och lanserar Tully Snug, världens första Pop-up Snug. Man vill förmedla att det nu är en plats dit alla är välkomna, oavsett kön, samhällsklass eller bakgrund. I samband med världspremiären bjuder man in allmänheten att uppleva snugen under en tvådagars gratis minifestival under namnet Tully Snug Sessions. Lanseringen sker på Hotel At Six takbar, Stockholm Under Stjärnorna, och besökare får här ta del av den intima och öppenhjärtiga miljö som en snug erbjuder.

– Det är otroligt roligt att vi fick bli först i världen med att lansera Tully Snug. Vi har byggt en snug med traditionell irländsk känsla som möter modern, stilren design. Den är mångsidig och kommer att fungera som en stand-up-scen en kväll, musikscen en annan, och en fullt fungerande bar under hela helgen. Vi ser fram mot att lansera den i Sverige och hoppas att alla vill komma förbi och dela upplevelsen med oss, säger Daniel Andersson, Brand Manager på Nigab.

Under helgen 21–22 februari kommer Tully Snug Sessions att öppna dörrarna. Det blir två gratiskvällar fyllda med värme, gemenskap, musik, skratt och goda drinkar, bland annat Hero-drinken Tully Tonic. Festivalen inleds med en fredags-AW den 21 februari – en komikerkväll med bland andra Nisse Hallberg, Elinor Svensson och Isak Jansson. Festivalen fortsätter med en musikfest på lördagen den 22 februari med Maja Francis och musikertrion ViVii. Efter festivalen kommer Tully Snug fortsätta sin resa i världen, där nästa nedslag blir Köpenhamn, i samband med St Patrick’s Day den 17 mars.

TULLY SNUG SESSIONS
Plats: Stockholm Under Stjärnorna, takbaren på Hotel At Six
Adress: Brunkebergstorg 2–4, 111 51 Stockholm
Fri entré

Fredag 21 februari kl. 17.00 – 20.00
Stand-up Sessions med Nisse Hallberg, Ellinor Svensson och Isak Jansson (nominerad till Årets manliga komiker 2020).

Lördag 22 februari kl 20.00 – 23.00
Music Sessions med bland andra Maja Francis och ViVii

Recept på Tully Tonic
4 cl Tullamore Dew
Tonic Water
1 klyfta apelsin
Kub-is

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita & Martin Jikita samt pressmaterial

 

Visited 1 times, 1 visit(s) today