Du i Fokus
Upplevelser

Dogge bjuder in till konstutställning!

skriv ut
Att Dogge Doggelito är en mångsysslare och allkonstnär har vi väl redan förstått, så en konstutställning med palmer är väl egentligen ingen överraskning – bara ytterligare en sak att skriva in i hans CV. Nu har Dogge flyttat in med sin konst på Arno´s på Östermalm, under helgen kan allmänheten ta del av verken och även köpa dem!

Det var med rappen har blev känd på 90-talet, sedan dess har han jobbat sig fram på mer än ett sätt. Rappen har alltid funnits där tillsammans med reklam för cyklar på köpet, teologistudier, föreläsningar, lekprogram och en massa annat. Sedan 2-3 år tillbaka handlar mycket om palmer. Dogge berättar att han alltid målat och ritat palmer, han har även palm tatuerad på bröstet, och att han sedan en tid tillbaka experimenterat med palmen som mönster genom konsten.

16 av Dogges konstverk ställs nu ut på Arno´s på Karlavägen 69, igår var det vernissage för inbjudna och bland gästerna kunde man se både artister, sport- och mediaprofiler. Gästerna bjöds på bubbel och godis medan de gick runt och tittade på utställningen. Här finns palmer av alla de slag, den mest spektakulära är nog den med tomma patronhylsor.  Som Dogge själv säger så är han en mix av Karibien och Sverige – en palm av näver.

Alla konstverken är till salu till en kostnad av allt mellan 5 000 och 45 ooo kronor. Under helgen kan alla som vill träffa Dogge och alltså även köpa konstverken. Men man får skynda sig om man är intresserad, redan innan öppning var två av tavlorna tingade.

Dogges konstutställning Dogge Tropical visas fredag 21/2 kl 12-17, samt lördag och söndag 11-16.

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita & Martin Jikita

 

Visited 42 times, 1 visit(s) today