Du i Fokus
Mat & Dryck

Salviakyckling med pasta

skriv ut
4 Portioner
  • 500 gr kyckling
  • 200 gr finstrimlade morötter
  • 200 gr finstrimlad vitkål
  • 150 – 200 gr sugarsnaps
  • 1 stor röd lök
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 dl hett vatten
  • 5 dl grädde
  • 1 dl vitt vin
  • 1-2 msk flytande margarin
  • 2 tsk torkad salvia
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Dela löken i kvartar och skiva sedan tunt. Strimla kycklingen. Bryn kycklingen i hälften av fettet, salta lite. Låt kycklingen få lite stekyta och ställ sedan åt sidan. Häll ner resten av fettet i stekpannan och tillsätt lök, morötter och vitkål. Fräs tills grönsakerna blir mjuka. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet. Ha ner detta, samt vin, salvia och grädde och även kycklingen i pannan. Blanda om ordentligt och låt småputtra tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 20, Blå 15 för hela såsen om man använder 1 msk fett, 4%-ig matlagningsgrädde och matlagningsvin. Lägg till SP för pasta.

 

Recept – Martin Jikita. Bild – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 13 times, 1 visit(s) today