Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Wayne´s Coffee har inte bara kaffe

skriv ut
För 20 år sedan förändrade Wayne’s Coffee sättet som svenskarna dricker kaffe. Nu har den rikstäckande kafékedjan gjort det igen. För en tid sedan lanserade Wayne’s den varma drycken Supercino: en helt koffeinfri och växtbaserad variant av cappuccino.

Svenskarna älskar sitt kaffe. Så mycket att Sverige regelbundet toppar listorna över kaffedrickande länder. Men för att vidga våra vyer lite när det gäller vår svenska fikatradition har man skapat en dryck som är god, snäll mot miljön och bättre för kroppen. Som förenar det bästa av två världar: Supernyttiga växter och den härliga känslan av en cappuccino. Den kallas Supercino.

I ett globalt klimat som blir allt varmare måste kaffebönorna odlas högre och högre upp. Det innebär mindre skördar och mer arbete med att plocka, vilket är problematiskt. Waynes har en historia av medvetna ställningstaganden och var den första kafékedjan i Sverige att KRAV-märkas. Det var alltså dags att göra något nytt och dra sitt strå till stacken ytterligare en gång.

Supercino är det bästa av två världar: Supernyttiga växter och den härliga känslan av en cappuccino. Eftersom det är koffeinfritt slipper man dessutom energidippar. Drycken lanseras i fyra smaker: Yoga, som dämpar vardagstressen (med graviola). Matcha, en riktig hälsokur (proppfull med antioxidanter). Hampa & kakao, perfekt för dig som tränar (rik på hampaprotein). Rödbeta & kanel, naturligt söt (hjälper till med uthålligheten).

 

Testpatrullen har testat och konstaterar att Hampa & Kakao är riktigt god men kunde smaka mer kokos (som det står i innehållet) och att Yoga kommer som god tvåa. Många tycker om rödbeta så den kan vi tänka oss blir en storsäljare medan Matchan smakar lite “stall”. Idéen är kul och en klart godkänd dryck för den som inte gillar kaffe och vill ha ett alternativ till tex te.

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 4 times, 1 visit(s) today