Lätt Kladdkaka

skriv ut
8-10 bitar
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 2,5 dl kvarg
  • 1 tsk flytande margarin
  • 1 tsk bakpulver
Gör så här

Sätt ugnen på 200 gr.

Vispa ägg och socker till det blir “fluffigt”. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt. Vänd ner i äggsmeten och tillsätt kvargen.

Smöra en form och häll i smeten. Grädda i ca 15 minuter.

Servera med valfria tillbehör.

 

För er Viktväktare:

Smartpoints Flex: 18 SP Flex för hela formen om man använder strösötningsmedel, kvarg 0,2% och smör och rapsolja.

Smartpoints: 22 SP för hela formen om man använder strösötningsmedel, kvarg 0,2% och smör och rapsolja.

Tänk på att smeten inte blir fluffig när man vispar med sötningsmedel. Då vispar man 5 minuter på hög hastighet och nöjer sig med det.

 

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita

 

2 thoughts on “Lätt Kladdkaka

Comments are closed.