Du i Fokus
BakningMat & Dryck

Lätt Kladdkaka

skriv ut
8-10 bitar
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 2,5 dl kvarg
  • 1 tsk flytande margarin
  • 1 tsk bakpulver
Gör så här

Sätt ugnen på 200 gr.

Vispa ägg och socker till det blir “fluffigt”. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt. Vänd ner i äggsmeten och tillsätt kvargen.

Smöra en form och häll i smeten. Grädda i ca 15 minuter.

Servera med valfria tillbehör.

För er Viktväktare:

Points: 14 P för hela formen om man använder strösötningsmedel, kvarg 0,2% och smör- och rapsolja.

Personliga Points: 14-24 för hela formen om man använder strösötningsmedel, kvarg 0,2% och smör- och rapsolja.

MittWW: Grön 22, Blå 18, Lila 15 för hela formen om man använder strösötningsmedel, kvarg 0,2% och smör och rapsolja.

Tänk på att smeten inte blir fluffig när man vispar med vanligt sötningsmedel. Då vispar man 5 minuter på hög hastighet och nöjer sig med det. Tar man däremot Lättströ eller Sukrin blir det fluffigt.

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 2 591 times, 1 visit(s) today

2 svar på ”Lätt Kladdkaka

Kommentarer är stängda.