Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Rosa whisky från Mackmyra

skriv ut
Våren 2016 lanserade Mackmyra Blomstertid, en whisky som delvis slutlagrats på fat som mättats med körsbärsvin. Blomstertid belönades med inte mindre än fyra prestigefulla medaljer varav två guld, och var en mycket uppskattad whisky som snabbt sålde slut. Nu är det dags för en ny favorit, Moment Körsbär.

Moment Körsbär är en svensk single malt whisky som lagrats på fat som mättats med sött körsbärsvin. Resultatet är en finstämd smakkombination av söta körsbär, vanilj, frukt och kryddig ek. Doften av bär och frukt har mjuka toner av ek, kryddiga blommor samt inslag av friska citrusfrukter. Eftersmaken är lång, fruktig och kryddig. Mackmyra Moment Körsbär är en rosa whisky som fått sin färg från finishlagring på fat som mättats med sött körsbärsvin.

Moment Körsbär har i över åtta år, till största delen, lagrats på fat som mättats med ett sött körsbärsvin, vilket har gett whiskyn en tydlig rosa ton och karaktär. Moment Körsbär är en mer komplex och mycket smakrik variant av vår mycket uppskattade säsongswhisky Blomstertid, säger Angela D’Orazio, Master Blender Mackmyra.

Moment Körsbär har en mörk rosa ton som även återspeglas i förpackningen. Whiskyn kommer till sin fulla rätt under svala höstkvällar.

Moment Körsbär finns tillgänglig i en mycket begränsad upplaga och lanseras på Systembolaget den 7 september.

Pris: 1 198 kr

Artnr: 40413-01

 

Text och bild – pressmaterial

 

Visited 13 times, 1 visit(s) today