Kycklingwok med ananas
4 Portioner
- 500 gr kycklingfilé
- 1 knippa salladslök alt en halv purjolök
- 250g morötter
- 1 färsk ananas
- 1 msk olja
- 2 tsk riven ingefära
- 2,5 dl hett vatten
- 1 buljongtärning (höns)
- 1 dl kallt vatten
- 1 msk majsstärkelse
- 1/2 dl chilisås
- salt
- peppar
Gör så här:
Skiva salladslöken fint. Skala och skiva morötterna. Strimla kycklingen och tärna ananasen. Hetta upp oljan i en vid panna och fräs kyckling och ingefära. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet. Tillsätt buljong, purjolök och morötter. Sjud i ca 5 minuter tills grönsakerna är mjuka. Rör ut majsstärkelsen i det kalla vattnet till en redning. Rör ner ananas, chilisåsen och redningen och låt tjockna. Smaka av med salt och peppar.
Servera med nudlar eller ris.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 8 P för hela woken, lägg till P för nudlar eller ris.
Points: 8 P för hela woken, lägg till P för nudlar eller ris.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 91 times, 1 visit(s) today
Pingback: Matsedel v 9
Pingback: Matsedel v 3