Du i Fokus
Resor

Steam Hotel är något alldeles extra!

skriv ut

Det är en utmaning att uppföra ett modernt hotell med allt vad det innebär i en k-märkt byggnad. Men nu står hotellet där; Steam Hotel i Västerås! Hotellet med 230 rum (inklusive två hörnsviter högst upp), bar på 18:e våningen, två restauranger och ett stort SPA. Lovorden är många, detta är ett upplevelsehotell!

Det här är inget hotell i dess vanliga bemärkelse. Vi har tagit all vår erfarenhet från våra prisbelönta Ystad Saltsjöbad, Hotel Pigalle och Falkenberg Strandbad och blandat det med alla år av dialog med stamgäster, resor vi gjort och upplevelser vi haft. Steam Hotel är ett livsverk för oss i väldigt många avseenden. Enormt, passionerat och fyllt av energi”, förklarar Jonas Stenberg VD och partner ESS Group.

Steam Hotel ligger 55 minuter från Stockholm och står stolt 18 våningar högt precis vid Mälarens strand. Byggnaden är kulturminnesmärkt och 100 år gammal, ångkraftverket fungerade under många år som en central del av Sveriges energiförsörjning. Steam Hotel stoltserar med 3 restauranger och 2 barer, ett nytt spa-koncept som kallas Voltage Lounge, en roof top restaurang på 18:e våningen med milsvid utsikt över Mälaren, ett playground area för barn (och vuxna) med e-games, biljard, shuffleboard, brädspel och flipper. Och pingis. På 7:e våningen bjuds det på varm utomhuspool och eldrelax samt ett gym i retro stil. 550 personer kan konferera och 227 rum med flera unika sviter finns också.

Lagom till 100-årsjubiléet av Västerås gamla ångkraftverk, öppnade det nya hotellet i staden som hittills haft begränsat med boende vid konferenser och större event i staden. Omdömena hittills är positiva och många lovordar designen och rummens bekvämligheter. Utsikten över Mälaren är något alldeles särskilt!

 

Text – Marlene Rindå Jikita, bild – Steam Hotel

Visited 43 times, 1 visit(s) today