Knäckbräck med salta jordnötter

skriv ut
1 plåt
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl socker
  • 2 msk smör
  • 100 g salta jordnötter
Gör så här

Blanda grädde, sirap och socker i en gryta. Koka upp under omrörning.

Koka sedan på medelvärme till 131 grader. Koktiden varierar beroende på hur pass vid kastrullen är och hur kraftigt knäcken kokar. Rör om då och då. Tillsätt smöret när knäcken är färdig.

Hacka nötterna.

Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper. Strö direkt på nötterna. Låt knäcken svalna och bryt sen i bitar. Förvara svalt.

 

För er Viktväktare:

Personliga Points: 186 PP för hela satsen om man använder 36%-ig vispgrädde.

Mitt WW: Grön 157, Blå 157, Lila 157 för hela satsen om man använder 36%-ig vispgrädde.

 

Recept och bild – City Gross och Sara Ekman