Lux Dag för Dag serverar årets julbord både på tallrik och i påse

skriv ut
I den anrika gamla luxfabriken pågår just nu febril aktivitet med årets julbord. På Lux Dag för Dag serveras ett stort julbord med båda traditionella rätter och lokalt framtagna nya julfavoriter. Sju tallrikar julnjutning av högsta klass! I år kan man även köpa hem alltsammans och avnjuta delar av julbordet i sitt eget kök.

Lux Dag för Dag öppnade 2013 och ligger vackert vid Mälarens strand i Stockholm. Rätterna till julbordet är noggrant utvalda och alla i personalen har bidragit genom att plocka bär, frukt, svamp och örter. Henrik Norström, Daniel Frick och deras jaktlag har sett till att det finns egenjagat vilt till julbordet. Man gör egen julsnaps och syltar under sensommaren för att komplettera julbordet fyllt av råvaror från småskaliga gårdar runtom i Mälardalen, vilt och bär från skogen-tillagade med kärlek.

Julbordet kan självklart upplevas i sin helhet i restaurangen, men i år erbjuder man även en specialkomponerad julpåse fram tills den 22a december.

Äter man på plats serveras allt på tallrik direkt vid bordet, ingen buffé i år alltså. Till varje tallrik finns även tips på passande dryck. I samarbete med Snälleröd har Henrik Norström tagit fram en alldeles särskild snaps som självklart passar perfekt.

Julpåsen kostar 680 kr och räcker till två personer. Den innehåller bla fyra olika sillsorter, både gravad och kallrökt lax, skinka, köttbullar, Janssons, passande såser, efterrätt och sötsaker.

Lux Dag för Dag är känt för sin familjära stämning och mat i världsklass. Här kan gästerna enkelt slinka in på ett glas vin, något litet ätbart i baren eller sitta vid ett bord och ta del av vällagad mat som passar säsongen. I år ser det lite annorlunda ut, men kvaliteten är fortfarande den högsta.

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Lux Dag för Dag